PingPong.gif
Home

Najaarscompetitie 2012




Team 1 Team 2 Team 3 Team 4 Team 5


Teamindeling Najaar 2012


Persoonlijkeresultaten_Najaar 2012




  • Programma Team 1 Najaar 2012

  • Programma Team 2 Najaar 2012

  • Programma Team 3 Najaar 2012

  • Programma Team 4 Najaar 2012

  • Programma Team 5 Najaar 2012

  • Teamindeling Najaar 2012



  • Team 1 (2e klasse Poule G)

    van links naar rechts op de foto:
    John Nijhof
    Ronald van Amersfoort
    Rob van Sloten

    Home


    Stand
    --------------------------- --------
    De Veluwe 4 10 - 63
    ETTV 1 10 - 59
    Trias 4 10 - 52
    Wijk 16 2 10 - 50
    Warnsveld 1 10 - 45
    De Spinners 1 10 - 31












    20 november 2012 De Veluwe 4 - Warnsveld 1 Uitslag 8 - 2



    De Veluwe kampioen en degradatie Warnsveld een feit.



    De uitslag doet vermoeden dat het voor de Veluwe een makkie was deze avond, doch ze moesten hard werken om aan de punten te komen. In 5 wedstrijden werd het pas beslist in de 5e set. De dubbel werd door gelegenheids duo Ronald van Amersfoort/Rob van Sloten zelfs gewonnen van het tot dan toe ongeslagen dubbel van de Veluwe.
    Bert Ham haalde uiteindelijk in de laatste wedstrijd tegen John Nijhof in de 5e set het winnende punt binnen voor de Veluwe, zodat de bloemen deze avond konden worden uitgereikt aan de kampioenen.

    Warnsveld wenst de Veluwe succes in de 1e klasse en zal zelf moeten proberen om de komende competitie weer een plaats te heroveren in de 2e klase.

    12 november 2012 Warnsveld 1 - ETTV 1 Uitslag 5 - 5



    Warnsveld herpakte zich weer na de 2 ruime nederlagen door koploper ETTV 5 punten af te snoepen. Ronald van Amersfoort was mentaal weer in oude doen en behaalde een 100 procent score, zelfs Peter Bossenbroek moest voor de 2e maal deze competitie zijn meerdere in Ronald erkennen.
    John Nijhof won van zowel Alex Brouwer als Jarno Buysman. Tegen Peter Bossenbroek had John echter geen schijn van kans. Rob van Sloten kwam in het stuk niet voor en hij heeft het danook bijzonder zwaar deze competitie. Jammer dat John en Ronald het dubbel verloren anders zou er ook voor de 2e maal gewonnen worden van ETTV.
    Volgende week de laatste wedstrijd van de competitie tegen de huidige koploper de Veluwe. Bij een nederlaag is aan degratie niet meer te ontkomen.

    5 november 2012 Warnsveld 1 - Wijk 16 2 Uitslag 1 - 9



    Warnsveld had een volledige blackout tegen Wijk 16 2



    Volkomen onverwacht werd er na de nederlaag tegen Trias ook van Wijk 16 verloren. De 1 - 9 nederlaag laat niets te raden over. Ronald van Amersfoort blijkt zijn vorm compleet verloren te hebben, 5 nederlagen op rij en John Nijhof kon de spanning van het moeten presteren niet aan.
    Een uitzondering vormde zijn partij tegen Marcel Lutgerink, halverwege dede 3e set kwamen zijn oerkreten weer naar boven en Marcle raakte daar zodanig van slag dat John daarmee de enige winstpartij van de avond scoorde.
    Rob van Sloten speelde redelijk op zijn niveau hetgeen echter niet goed genoeg was voor een winstpartij.


    Na 6 jaar 2e klasse komt de degratie naar de 3e klasse nu wel erg dichtbij


    2 november 2012 Trias 4 - Warnsveld 1 Uitslag 7 - 3



    Gevoelige nederlaag Warnsveld bij Trias



    Warnsveld verloor opnieuw van Trias deze competitie en het was ook een verdiende nederlaag. Warnsveld had wel de pech dat Trias in zijn sterkste formatie aantrad. Ronald van Amersfoort, toch al 11 wedstrijden op rij ongeslagen moest zijn meerdere erkennen in Oostwoud en Haarman. Ook John Nijhof en Rob van Sloten moesten verliespartijen incasseren tegen deze mannen van Trias.

    Erwin Koers van Trias won ook nog van Rob van Sloten. De dubbel werd wel gepakt door John en Ronald. Door deze dure nederlaag en de onverwachte hoge uitslag die Wijk 16 behaalde tegen de spinners is de strijd om zowel promotie als degradatie nog volkomen open.

    22 oktober 2012 Warnsveld 1 - De Spinners 1 Uitslag 7 - 3



    Topper Peter Leurink verliest tweemaal in Warnsveld!



    John Nijhof begon vol zelfvertrouwen de wedstrijd tegen tegen invaller Johan Hanekamp, die het overigens zeer verdienstelijk doet in de 3e klasse (87 %).
    John, toch goed in vorm de laatste weken, liet zich echter compleet verassen door het materiaal van Johan. Hij kreeg er geen vat op en verloor verrassend in 4 sets.
    Ronald van Amersfoort moest daarna tegen de topper uit onze klasse; Peter Leurink. Ronald liet zien dat hij aan een zeer goede reeks bezig is en gaf Peter het nakijken en trok de stand daarmee weer gelijk.
    Rob van Sloten liet zich in de 5e set, net als in de uitwedstrijd, opnieuw verrassen door Wilfred Hanekamp. De dubbel werd echter weer gewonnnen door Warnsveld waarmee de stand opnieuw gelijk werd getrokken. 2 - 2.
    Daarna kwamen de Warnsvelders op stoom en liepen uit naar 5 - 3; alleen Rob van Sloten leed een ingecalculeerde nederlaag tegen Peter Leurink.
    Rob van Sloten speelde zijn laatste partij tegen Johan Hanekamp en hij liet John Nijhof zien hoe je tegen het materiaal van Johan moet spelen. Hoewel Rob een klein dipje had in de 3e set wist hij in de 4e de draad weer op te pakken en haalde daarmee Warnsvelds zesde punt binnen.

    John Nijhof moest de laatste wedstrijd aantreden tegen Peter Leurink, dit werd een spannende en mooie partij die in de 5e set werd beslist.
    Het publiek, laat op de avond nog volop aanwezig om vooral niets te missen, was op de hand van John. Peter kwam echter met 9 - 7 voor maar John wist met een ware Hondini act te ontsnappen en met 11 - 9 de partij naar zich toe te trekken. Hij vierde de overwinning uitbundig met het publiek en zijn teamgenoten.
    Door deze 7 - 3 overwinning zijn de Warnsvelders weer een stap dichterbij prolongatie van de 2e klasse. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd bij Trias waartegen de Warnsvelders tot nu toe de enige nederlaag hebben geleden.


    Maandag 08 Oktober 2012 Warnsveld 1 - De Veluwe 4 Uitslag 5 - 5

    Ook koploper De Veluwe weet niet van Warnsveld te winnen.



    Ronald van Amersfoort was letterlijk en figuurlijk "de grote man" bij Warnsveld. Ronald die vorige week al de toppers uit Eerbeek het nakijken gaf was tegen de Veluwe, die aantrad met de toppers Bert Ham, Rikus Ottens en Walter Lagrouw, opnieuw oppermachtig.
    Ronald heeft de laatste jaren veel bijgeleerd en voelt zich prettig in het team waardoor hij zich prima kan focussen op de partijen. Meestal kijkt hij de eerste set de kat uit de boom om het zo het spel van zijn tegenstander te kunnen analyseren. Zo ook tegen Ham en Lagrouw die de indruk kregen Ronald wel te kunnen verslaan maar ze kwamen bedrogen uit.
    Ronald maakte beiden partijen keurig af in de 4e en 5e set.
    De eerste set tegen Ottens wist Ronald, na de gehele 1e set te hebben achtergestaan, het tij bij 9 - 9 te keren en de set alsnog te winnen.
    In de 2e set kwam hij met 5 - 1 voor waarna er een discussie ontstond over een bal die de tafel wel of niet zou hebben geraakt. Ze speelden nog een punt door maar Ottens kon zich niet meer motiveren tegen de zichzelf oppeppende Ronald en zijn "Hop" deed Ottens uiteindelijk besluiten om het bijltje erbij neer te gooien.
    Ronald heeft zich nu definitief genesteld in de top van de 2e klasse.

    Warnsvelds "kleine man" in het team; John Nijhof, deed niet veel onder voor Ronald. Ook hij speelde zijn beste partijen van het seizoen. John speelt zijn partijen ook voor het publiek en dat was zeker genieten. Fantastische aanvallen van De Veluwe werden telkenmale door hem gepareerd en als de tegenstander even niet oplette dan maakte hij de rally af met zijn onnavolgbare backhand.
    met zijn conditie is ook nog niets mis, of de tegenstander nu kort lang speelde, John haalde alle ballen. Jammerlijk verloor hij de wedstrijd tegen Ottens in de 5e set met 13 - 11 zodat hij bleef steken bij 2 overwinningen. Nu we op helft van de competitie zitten is wel gebleken dat John voor niemand bang hoeft te zijn, het is eerder andersom, de tegenstanders zijn bang voor hem.


    Rob van Sloten heeft het inzicht om zich aan Ronald en John op te trekken maar het ontbreekt hem nog steeds aan het nodige zelfvertrouwen. . Technisch en tactisch zit het spel wel goed in elkaar maar hij kan het vaak niet tot een goed einde brengen. De 5 - 5 was dan ook het hoogst haalbare tegen het uitermate sterke team van de Veluwe die op koers liggen voor het kampioenschap.

    Maandag 1 oktober ETTV 1 - Warnsveld 1 Uitslag: 3 - 7



    Warnsveld 1 toont karakter in poule des doods!



    Waar vooraf getekend zou worden voor 4 puntjes werden het er maar liefst 7! Jarno Buysman deed in het enkelspel weliswaar niet mee (licht geblesseerd) maar werd vervangen door het talent Manon Boerkamp wat wel een klein voordeel was voor Warnsveld.

    John begon tegen Peter Bossenbroek die nog steeds praatjes voor tien heeft maar het tegen John middels een 3 - 0 overwinning ook liet zien. Vervolgens begon Ronald tegen Alex Brouwer zijn eerste partij, Ronald en Alex kennen elkaar door en door (ooit nog samen gespeeld). De partij werd een 1 - 3 overwinning voor Ronald
    . Rob trad vervolgens aan tegen Manon, de 20 jarige nieuweling in het team van ETTV. Het werd vooral een hele spannende wedstrijd waarin beiden voor elk punt knokten, in de vijfde game wist good old Rob toch met 9 - 11 aan het langste eind te trekken.

    John en Ronald (ongeslagen in het dubbel) moesten aantreden tegen Peter en Jarno, 2 aanvallers pur sang. John en Ronald waren zeer geconcentreerd en wisten telkens tot het eind van elke game mee te doen. Van de 4 gespeelde games gingen er uiteindelijk 3 naar Warnsveld, vooral de big points werden gewonnen, uitstekende prestatie van het dubbel uit Warnsveld.
    John kreeg de kans om Warnsveld weer op een 1 - 4 voorsprong te zetten, net als vorige week uit bij Wijk 16. Dit lukte wederom, Alex bood goed partij maar uiteindelijk won John in 4 games de wedstrijd. Tegen Peter had Rob niks te vertellen, kansloze 3 - 0 nederlaag. Ronald bracht Warnsveld daarna op een 2 - 5 voorsprong, Manon kwam nog wat tekort (0 - 3).
    De achtste partij hadden we ons op verheugd, een spannende lange wedstrijd zoals vaker het geval is geweest. Alex tegen Rob, helaas kwam daar dit keer weinig van terecht, Rob was te ongeduldig en forceerde teveel waardoor Alex ditmaal te makkelijk aan de punten kwam.

    John bracht vervolgens Warnsveld op een 3 - 6 voorsprong, ging ook makkelijk tegen Manon in 0 - 3, zoals eerder gezegd, Manon heeft wel de toekomst. In de laatste partij kon Ronald zorgen voor een hele mooie overwinning en zijn mindere optreden van een week eerder in 1 klap goedmaken door tegen Peter zijn derde partij van de avond binnen te slepen. Dit lukte, na een 1 -1 tussenstand won Ronald de derde game wat gelukkig maar in de vierde game had Peter niks meer in te brengen. Ook de provocerende opmerkingen die hij plaatste hielpen niet, dit was voor Ronald alleen maar een extra motivatie!

    Warnsveld 1 is een waardig en hecht team die in deze zeer zware poule blijft knokken en iedere keer weer voor verrassende uitslagen weet te zorgen. Rob leek weinig te kunnen winnen in deze poule maar heeft ondertussen toch 3 wedstrijden gewonnen wat belangrijke puntjes zijn voor het team en dat is knap voor een derde man in deze extreem zware poule. Bovendien een echte teamplayer!
    John, de vechter, de man met een geweldige mentaliteit, een ijzeren conditie en begonnen op zijn veertigste met tafeltennissen (ondertussen de respectabele leeftijd van 60), weet zich iedere keer weer te meten met de sterkste spelers uit de poule. Staat op 7 uit 12, een klasse speler!
    Ronald is gezegend met de beste techniek en staat op 8 uit 12, waar hij eerder nog wel eens partijen onnodig weg gaf laat hij dit tegenwoordig nog zelden gebeuren. Mede door de geweldige teamgeest stijgt Ronald de laatste jaren regelmatig boven zichzelf uit en verslaat hij spelers die in potentie beter zijn.

    Kortom een zeer vruchtbare en gezellige avond was dit met leuke tegenstanders.

    Een tevreden aanvoerder!

    Dinsdag 25 september - Wijk 16 2 - Warnsveld 1 Uitslag: 5 - 5



    Vooraf kun je tevreden zijn met een gelijkspel gezien de zware tegenstander, achteraf gezien was het enigszins teleurstellend na het vreemde scoreverloop. Door Ronald was er een tactische opstelling bedacht die aanvankelijk ook zijn vruchten afwierp.
    John begon tegen Henk Emens waar John nog nooit van had gewonnen, het onmogelijke presteerde John, een 3 - 0!! overwinning. Rob speelde zijn eerste partij tegen Marcel Lutgerink maar kon geen partij bieden, Marcel was in een uitstekende vorm. Ronald won vervolgens zijn eerste partij van Ruud Sotthewes, het ging in 4 sets vrij moeizaam maar de winst was er. John en Ronald wonnen het dubbel uiteindelijk vrij makkelijk, zij zijn dit seizoen nog ongeslagen in de dubbel!

    John wist tegen Marcel Warnsveld op een 1 - 4 voorsprong te zetten, dit was ook een knappe overwinning aangezien Marcel sterk speelde. Ronald trad vervolgens aan tegen Henk, Henk leek deze avond ook voor Ronald te pakken (Ronald had tenslotte eerder van hem gewonnen en Henk was niet in supervorm!). Dit zou een geweldige 1 - 5 voorsprong op hebben geleverd en was een breekpunt in de wedstrijd. Helaas faalde Ronald, die niet zeker genoeg speelde en Henk in de wedstrijd liet komen, in de 5e set trok Henk dan ook met 11 - 9 (verdiend) aan het langste eind.
    Hierna leek Warnsveld zijn kruit verschoten te hebben. Rob knokte tegen Ruud voor wat het waard was maar verloor in 4 sets, Ronald verloor ook in 4 sets van Marcel (Ronald had nooit eerder van Marcel verloren!).
    Bij een 4 - 4 stand leek John Warnsveld weer op voorsprong te zetten na een 0 - 2 tussenstand in sets maar ook John verloor uiteindelijk toch van Ruud die een geweldige avond had. Na een 1 - 4 tussenstand stonden we ineens op een 5 - 4 achterstand en leek een zekere 6 - 4 nederlaag onafwendbaar aangezien Rob nog aan moest treden tegen Henk, ook Rob had nooit eerder gewonnen van Henk.

    Toen Rob met 2 - 0 in sets en 8 - 3 in de 3e game achter stond ging John alvast douchen. Toen hij terug kwam was Rob echter nog steeds aan het spelen en had hij zich helemaal terug gevochten in de wedstrijd (2 - 2). In de 5e set wist Rob de partij naar zich toe te trekken op een indrukwekkende aanvallende wijze zodat het toch nog 5 - 5 werd. Deze overwinning werd door Rob en John flink gevierd, beiden hadden toch maar van 'de' Henk Emens gewonnen voor het eerst in hun carriere!
    Er had wellicht iets meer ingezeten maar met deze uitslag heeft Warnsveld 1 nog steeds handhaving, in deze uitermate zware 2e klas poule, in eigen hand.

    17 september 2012: Warnsveld 1 - Trias 4 Uitslag 4 - 6



    Warnsveld is dit jaar in een erg zware poule ingedeeld en zal moeten knokken voor elk puntje.
    Er werd niet slecht gespeeld maar de de spelers uit Twello bleken over voldoende techniek te beschikken om Warnsveld de eerste nederlaag te bezorgen. De 4 punten die de Warnsvelders wisten binnen te halen werden zwaar bevochten. Ronald van Amersfoort was de beste man en wist tweemaal te winnen ook al was het 1 maal kantje boord (13 - 11) in de 5e set.
    John Nijhof won 1 wedstrijd en Rob van Sloten kwam niet tot winst ondanks de goede tegenstand die hij bood in zijn partijen. De dubbel werd ook ter nauwer nood over de streep gebracht, 14 - 12 in de 5e set.
    Het zal een zwaar seizoen worden dus elk puntje is welkom voor klasse behoud.

    12 september 2012: De Spinners 1 - Warnsveld 1 Uitslag 4 - 6



    Peter Leurink van de Spinners bleek deze avond te sterk voor de Warnsvelders; hij won vrij eenvoudig zijn 3 partijen. Dus de punten moesten worden gepakt tegen Aart Schurink en Wilfred Hanekamp.
    Hoewel geen eenvoudige opgave wisten Ronald van Amersfoort en John Nijhof beide partijen te winnen. Rob van Sloten verloor onverdiend in de 5e set van Wilfred Hanekamp maar wist zijn partij tegen Aart Schurink, na een 2 - 0 achterstand in sets, in de laatste 3 sets op overtuigende manier te winnen.
    Ook in de dubbel trokken Ronald en John aan het langste eind zodat de 6 - 4 overwinning binnen was.

    Team 2 (3e klasse Poule H )

    van links naar reschts op foto:
    D.A. Brocker
    J.W.M. van Laarhoven
    J.J. Scholing
    S. Wantoch-Rekowski (niet op foto)

    Home


    Stand
    ------------------ ------
    De Spinners 2 10 - 77
    Wijk 16 6 10 - 53
    De Brug 8 10 - 49
    Torenstad 3 10 - 43
    Warnsveld 2 10 - 42
    ZC Aktief 1 10 - 36























    Team 3 (4e klasse Poule I )

    Geen foto beschikbaar:
    R. Former
    A.J.M. Evers
    B. Arends
    C. te Strake

    Home


    Stand
    ---------------------- ------
    ETTV 3 10 - 59
    Warnsveld 3 10 - 51
    De Brug 13 10 - 50
    Wijk 16 7 10 - 49
    Swift (D) 8 10 - 48
    ZC Aktief 2 10 - 43




    19 november 2012 ZC Actief 2 - Warnsveld 3 Uitslag 3 - 7



    De laatste ronde. Vijf teams, waar onder wij, spelen tegen degradatie. Maken we vanavond vier punten dan houden we de tegenstander onder ons en zijn wij veilig. Fons verwachtte vorige week vandaag niet te kunnen spelen. Die verwachting kwam jammer genoeg uit. Zijn voet was nog niet beter. Gelukkig hebben we vorige week kunnen regelen dat Marcel invalt. Fons rijdt.

    Het is wat laat. Ik ga naar de hoek van de straat. Er stopt een auto voor mijn neus. Ik zwaai naar de chauffeur, gooi mijn tas in de kattenbak en wil instappen. Zit op de achterbank een grijze dame. Geen Warnsveldse tafeltennisser. Foutje!!!!!! Een grijnzende chauffeur. Hij kwam iets in de bus gooien. Ik pak mijn tas, mompel een excuus en wacht op de volgende stopauto. En dat is Fons. Op naar Apeldoorn.

    En dan de wedstrijd. Hun beste man is met vakantie. Maar hoe sterk is de invaller? Christiaan begint en verliest. Nee toch!!!! De volgende partijen ( Bert, Fons en het dubbel tegen vader en zoon) zijn voor ons. De invaller is toch niet zo sterk. Christiaan maakt dan het vierde punt. We zijn veilig. Hoera. Bert blijft op z'n gemiddelde van 1 winstpunt per wedstrijd, Christiaan wint twee partijen en Marcel wint alle drie partijen. Zo komen we dus op 3 - 7.

    We blijven 4e klas spelen. We zijn heel veel dank verschuldigd aan onze invallers: Jorden, Gerwin en Marcel. Geweldig!!!! We hopen dat we volgend jaar wat meer verschoond blijven van blessures en ander ongemak. En dat ik mijn minimale gemiddelde wat weet op te krikken.

    Bert

    12 november 2012 Warnsveld 3 - Swift 8



    Ria is uit het ziekenhuis en weer in het verpleeghuis. Christiaan kon weer meespelen. Maar ……… Tot mijn verrassing was Rob Former, onze vierde man, zich aan het omkleden. Hij wilde vanavond weer eens proberen hoe te tafeltennissen met z'n tennisarm. Voor de eerste wedstrijd kwam Fons naar me toe met het verzoek bij de derde speler nog geen naam in te vullen. Hij had veel last van zijn voet en kon nauwelijks spelen. En Rob???? Het inspelen ging goed; hij wilde invallen.

    Zijn eerste wedstrijd.
    Christiaan begon en verloor zijn wedstrijd. Bert pakte als tweede speler een punt en toen was Rob aan de beurt. Wij allen vol verwachting wat het zou worden. De eerste game verloor hij. De tweede won hij met 12-10. En toen kwam het keerpunt. De derde en vierde game won Rob met overmacht. Af en toe een pijngrimas en het losschudden van de tennisarm. Rob, geweldig dat je er weer bij bent.

    Bert en Christiaan verloren het dubbel. Bert, tegen zijn gewoonte, pakte een tweede punt. Rob won nog een punt. Van hun sterkste speler verloor hij in 4 sets. Gebrek aan wedstrijdritme en nog niet voldoende spirit in z'n opslag?
    In zijn laatste wedstrijd sleepte Christiaan, in vijf sets, het gelijke spel binnen. Goed gedaan!!!!
    In de stand deden we goede zaken. Volgende week tegen onze directe tegenstander ZC Actief moeten we 4 punten maken om veilig te zijn. En daar gaan we voor.

    Bert

    4 november 2012 Warnsveld 3 - ETTV 3 6 - 4



    Ria,de vrouw van Christiaan, was 's morgens onverwacht opgenomen in het ziekenhuis. Christiaan kon niet spelen. Jorden had zich zondag al gemeld als reserve. Had hij een voorgevoel?
    Zoals jullie uit de stand kunnen aflezen hebben we de punten hard nodig. Konden we een betere invaller vinden? Marcel Oudijk werd benaderd. Hij kon invallen.
    Hij hielp ons aan 2 punten. Eigenlijk 3 want Bert en Marcel wonnen het dubbel. Fons, met nog steeds een onwillige voet, won 2 partijen.
    Bert pakte zijn punt en zo werd het een overwinning van 6-4 voor ons. Het werd een latertje. Veel partijen in 5 sets en ETTV is een gezellig team.

    Wij waren blij met de overwinning en heel benieuwd wat de uitwerking op de stand zou zijn. Dat viel tegen. Slechts 1 puntje liepen we uit op hekkensluiter ZC Actief. We staan nu 2 punten voor.
    Met nog 2 wedstrijden blijft het ontzettend spannend. ETTV (45 punten) lijkt zeker van klassenbehoud; alle andere teams (2 met 40 punten, 2 met 39 punten en 1 met 37 punten) kunnen nog degraderen. Duim voor ons. Marcel bedankt voor jouw invallen. Christiaan sterke gewenst. Wij leven met je mee.

    Bert

    29 oktober 2012 De Brug 13 - Warnsveld 3 6 - 4



    Ook deze keer speelden we (Bert, Christiaan en Fons) zonder invallers. Door een voetblessure speelde Fons met één been. We begonnen met een achterstand van 3-0. Beter dan de thuiswedstrijd toen begonnen met een achterstand van 0 - 5. Het dubbel wonnen we. En toen won ieder van ons nog een keer.
    En daardoor werd het 4 - 6; net als de vorige keer weer. De laatste partij was spannend. Bert won deze dankzij een tactisch overwicht.

    De verschillen in onze poule zijn klein. We moeten zuinig zijn op de punten. Dus nu blij met onze 4 punten.

    Bert

    22 oktober 2012 Warnsveld 3 - Wijk 16 7 Uitsalg: 5 - 5



    Vanmorgen werd ik gebeld door Fons. Hij had een ontstoken voet en kon niet spelen. Hij kreeg uiteindelijk Marcel Oudijk te pakken en die bleek bereid om voor Fons in te vallen. Een half uurtje later belde Christiaan.
    Hij voelde zich niet lekker en kon vanavond niet spelen. De 2e uitvaller. Gerwin wilde invallen. Ik voelde me prima en ging 's avonds welgemoed richting De Kei.

    In de kleedkamer vertelde Gerwin mij dat hij in de reglementen had nageplozen en had gelezen dat een lager spelend lid slechts drie maal in mocht vallen. Dus niet vijf keer waar wij vanuit gingen. Gerwin was al drie keer bij ons ingevallen. Hij mocht niet meer. Hij had al geregeld dat Jorden zijn plaats innam. Mijn dank was groot.

    De wedstrijd: Bert 1 punt, Marcel 2 punten en Jorden ook 2 punten. Jorden speelde zijn laatste wedstrijd goed gecoacht, uiterst beheerst en weloverwogen. Het dubbel ging nipt verloren. We werden geweldig gecoacht en ondersteund door onze geblesseerde teamleden Fons Evers en Rob Former. De invallers en de coaches worden geweldig bedankt.
    Beterschap voor de zieken.

    Bert

    8 oktober 2012 Warnsveld 3 - ZC Actief Uitslag: 6 - 4



    We (Bert, Christiaan en Fons) speelden dit keer zonder invallers.
    Tegen ZC Actief 3 dat 2 punten boven ons en op de derde plek stond. Ieder van ons won 2 partijen; het dubbel ging verloren zodat we met 6 - 4 wonnen.
    Het verschil in punten was weggewerkt en door ons betere onderlinge resultaat wisselden we van plek. Wij 3e; ZC 4e.

    4 oktober 2012 Swift 8 - Warnsveld 3 Uitslag: 4 - 6



    Ruim op tijd vertrokken Bert, Fons en onze invaller Gerwin naar Deventer. Christiaan had een vrije Spaanse avond. We konden lekker inspelen. Gerwin kon bij het inspelen zijn nieuwe noppenrubber uitproberen. Wat een spin!!!!!! Hij was met het nieuwe materiaal nog niet voldoende vertrouwd. Het batje verdween dus in de tas. En toen begonnen we. Het werd 2 - 0 voor ons. Een ongekende weelde.
    We hielden de voorsprong vast en eindigden met onze eerste zege . Hoera. Het werd 6-4 voor ons; het vorige week in de lijn liggend genoemd resultaat. Bert als laatste speler en voorspeller van de uitslag deed in de 2e laatste potjes nog veel moeite om de uitslag voor ons positiever te laten zijn. Maar dat lukte niet.

    De persoonlijke resultaten waren: Bert 1 punt
    Fons 2 punten
    Gerwin 3 punten.
    Het dubbel Bert/Gerwin ging in de 5e set verloren.
    Gerwin heel hartelijk bedankt voor jouw bijdrage aan de overwinning. Dankzij jouw noeste trainingen en invalbeurten groei je uit tot een zeer gewaardeerd invaller.

    25 september 2012 ETTV 3 - Warnsveld 3 Uitslag: 5 - 5



    Vol goede moed vertrokken Bert, Christiaan en invaller Gerwin naar Eerbeek. Die goede moed was niet ongerechtvaardigd. Na het dubbel, dat op een bloedstollende manier in de vijfde set met 13-15 door ons werd gewonnen, stonden wij met 3-1 voor. Het vervolg was voor ons minder florissant. Hadden we ons kruit te vroeg verschoten? Het werd uiteindelijk 5 - 5. Vooral dankzij Gerwin die geweldig inviel en 2 punten maakte. Bert en Christiaan wonnen elk 1 potje.
    5-5 is ons beste resultaat tot nu toe. En als we de lijn voorzetten moeten we, na 3-7, 4-6 en 5-5, de volgende wedstrijd tegen de hekkensluiter Swift met 6-4 winnen.

    Bert

    17 september 2012. Warnsveld 3 - De Brug 13 Uitslag: 4 - 6



    De vooruitzichten voor de wedstrijd waren goed. Met Bert, Christiaan en Fons was ons team compleet. We kwamen er achter dat ook een compleet team geen garantie is voor succes. Heel snel stonden we met 0 - 5 achter. Niet te geloven!!!
    En toen begon de omslag. We kwamen terug tot 4 - 5. Christiaan kon er als laatste speler nog een gelijkspel van maken.
    Hij deed zijn uiterste best maar in de vijfde set moest hij zich toch gewonnen geven. Jammer.
    We hebben leuk gespeeld. Volgende week beter.
    Bert

    11 september 2012: Wijk 16 7 - Warnsveld 3 Uitslag: 7 - 3



    Door omstandigheden konden Christiaan, Fons en Rob vanavond niet spelen. Gelukkig konden Jorden en Gerwin invallen. Mannen bedankt. Bert speelde na een lange blessuretijd voor het eerst weer een competitiewedstrijd.
    Wat zou het worden? We deden ons best. Ieder van ons won van hun zwakste speler. Tegen de anderen verging het ons minder goed; de drie vijfsetters gingen verloren.
    Hoewel de uitslag anders doet vermoeden waren we niet kansloos en hebben we kansen bij de return.

    Team 4 (4e klasse Poule H )



    Van links naar rechts
    G.J. Stok
    M. Oudijk
    F. Schoenaker
    Vooraan:
    S.A. van Amersfoort

    Home












    Stand
    -------------------- ------
    Overa 2 10 - 73
    Warnsveld 4 10 - 61
    De Toekomst 11 10 - 59
    Torenstad 5 10 - 52
    Gorssel 2 10 - 31
    Gelvandria 4 10 - 14


    20 november 2012 Overa 2 - Warnsveld 4 Uitlag 7 - 3



    The battle of the winners.



    Daar is ie dan de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de nr. 1, we moeten met 9-1 winnen om zelf kampioen te worden, de thuiswedstrijd ging echter met 7-3 verloren, dus een harde dobber die we moesten proberen op te vissen in Almen.
    Leendert was tot vanavond de eenzame koploper met 100% achtervolgd door Gerwin. De eerste partij werd daarmee meteen de battle of the winners. Gerwin had in zijn strijdlust afgelopen weekend wat materiaal op een andere manier gecombineerd om te proberen verrassend uit te hoek te komen.
    De eerste game ging in 11-9 naar Leendert, spannend, de tweede ook in 11-9, wederom spannend. De derde ging helaas ook naar Leendert. Daar was ons enige geoorloofde verliespunt al gerealiseerd.

    Frans die ook vol strijdlust en goede moed aan deze wedstrijd begon, moest het opnemen tegen de nr 2 van Almen. De eerste game ging verloren, maar na een 11-13 overwinning in de tweede game gloorde er hoop aan de horizon. Zou die harde dobber dan toch wat minder hard blijken ? De derde en vierde game gingen echter naar Sander, dus helaas tweede verliespunt. Almen is kampioen geworden op dat moment.

    Sylwia, goed gemutst als altijd, neemt het op tegen de 3e speler van Almen. De eerste game tast ze af wat zijn kwaliteiten zijn en verliest ze. De tweede wint ze glorieus met 11-4 ! Hierna kreeg ze de grip op de wedstrijd niet meer in eigen hand en moest ze helaas het onderspit delven.

    Het dubbel (Frans en Gerwin) gaat in 4 sets helaas voor ons ook naar Almen.
    Dan de 2e titanenstrijd. Thuis werd het in 5 sets met een flinke uitloop uiteindelijk een winst partij voor Gerwin. Hoe zou dat uitpakken, helemaal na de materiaalwissel van afgelopen weekend.
    In een spannende, mooie partij, waarbij Gerwin het niet voor elkaar krijgt zijn service goed te benutten, behaalt hij toch in 5 sets de overwinning.
    Sylwia treed dan aan tegen Leendert. Hij vertelde tussendoor onder de indruk te zijn van Frans, waar hij in Warnsveld de eerste 2 games tegen had verloren. Blijkbaar zit er toch wel wat druk op het behouden van de 100% status. Na een hele knappe 2e set die Sylwia met 11-9 verloor, blijkt Leendert inderdaad de sterkste en verslaat Sylwia.
    Tijd voor Frans om Herbert aan de tand te voelen, dat is ook precies wat Frans deed in de eerste verloren set. Hij wist in de volgende drie sets keurig de partij binnen te halen. Ons 2e punt.
    Sander en Sylwia binden daarna de strijd aan, waarbij we niet hadden verwacht dat Sylwia dat zou winnen, dat blijkt ook zo te zijn en Sylwia delft helaas met 3-0 het onderspit.
    Gerwin neemt het dan op tegen Herbert en, ok een kant- of net-bal heb je soms mee en soms tegen, maar Herbert kreeg er niet 1 mee, afgezien daarvan ging de partij in een keurige 3-0 naar Gerwin.
    Dan de wedstrijd van de avond. Iedereen was benieuwd of Leendert de 100% zou houden. Dat terwijl hij tegen zijn bijna "angstgegner" moest.
    Met een afgetekende 11-4, 11-5 en 11-4 wint Leendert de partij en hij wordt door een ieder daarmee gefeliciteerd. Achteraf hoorden we dat hij de hele week al bezig was geweest met, en op had gezien tegen, de partijen tegen Gerwin en Frans.
    Voor ons helaas, maar voor Almen proficiat ! Uiteraard ook met deze 7-3 overwinning

    12 november 2012 Warnsveld 4 - Toekomst 11 uitslag 4 - 6



    Team 4 haakt definitief af! 4-6 verlies

    Team 4 heeft het niet kunnen bolwerken tegen de nummer 3 van de competitie, de Toekomst 11 door in plaats van een noodzakelijke forse overwinning tegen een nederlaag op te lopen. Met het team Frans, Gerwin en Marcel lukte het niet om snel op voorsprong te komen en bleef het de gehele avond tegen een achterstand knokken.
    Frans opende sterk, maar kon niet voorkomen dat hij tegen de sterke jongeling het onderspit moest delven. Gerwin en Marcel opende sterk door hun enkelspelen netjes te winnen. Helaas waren Gerwin en Marcel niet in staat om het o zo belangrijke dubbel naar zich toe te trekken waardoor een tussenstand van 2-2 op het scorebord prijkte.
    Gerwin speelde een zeer hoogstaand duel tegen de sterke Toekomst speler met veel spectaculaire balwisselingen. In de 5e set liet Gerwin de tegenstander toch nog ontsnappen waardoor de achterstand (2-3) een feit was. Omdat ook Frans en Marcel verloren wist iedereen dat de kampioensaspiraties definitief de ijskast in konden.
    Vermeldingswaardig is zeker nog de prachtige overwinning van Marcel (ja, zijn niveau gaat omhoog!) op de nummer 1 van de Toekomst.
    Einduitslag is 4-6. Een mooie 2e plaats lonkt en daar gaat team 2 volgende week zijn uiterste best voor doen tegen de nummer 1 Overa. Deze avond werd niet ontsierd door lawaai, onrust en wegspringende ballen van andere teams wat zonder meer een compliment is voor alle teams die deze avond speelde.
    Op naar de volgende uitdaging!


    8 november 2012 Gelvandria 4 -Warnsveld 4 Uitslag: 1-9!



    Warnsveld 4 grijpt laatste strohalm 9-1 winst!



    Warnsveld 4 deed zeer goed zaken in de competitie. Zelf wonnen zij (Sylwia, Gerwin, Marcel) zeer gedecideerd met 9-1 van Gelvandria, daar waar de koploper Overa tegen Torenstad bij 5-5 bleef steken.
    Bij aanvang van de wedstrijd bedroeg de achterstand op Overa al liefst 8 punten en waren de kampioenskansen zo op het oog ruimschoots verkeken, maar met nog twee wedstrijden te gaan is dat teruggebracht naar 4 punten.
    Onze Gerwin is al weken van de leg, omdat hij zijn ambities blijft nastreven om pas de handdoek in de ring te gooien als team ook daadwerkelijk niet meer boven Overa kan eindigen. Marcel daarentegen predikt wel iets te nadrukkelijk zijn relativeringsvermogen en mag wel een tandje bij zetten om de hoop op een kampioenschap niet onnodig en te vroeg te vergooien. Sylwia lacht om al dat gedoe en liet ook in deze wedstrijd weer eens zien wat ze waard is.
    Frans pakt zijn punten, maar zal nu ook beseffen dat met nog twee wedstrijden te gaan hij "top" moet zijn om de hoop levend te houden

    Dan de wedstrijd
    Sylwia speelde een waarlijk schitterende wedstrijdavond. Zij beet de spits af, zette haar tanden stevig in haar tegenstanders en won afgetekend: 3-1! Gerwin en Marcel lieten er vervolgens geen gras over groeien en wonnen bieden met 3-0.
    In de dubbel speelde Sylwia en Marcel een uiterst belangrijke en prachtige wedstrijd. Sylwia begon zowaar met haar nog niet eerder vertoond aanvalsspel en dat leidde tot een heerlijke 3-1 winst. Marcel en Gerwin bleven zeer geconcentreerd en wonnen de partijen waardoor we uitliepen naar liefst 0-8! Sylwia moest helaas buigen voor de tegenstander waarvan zij in Warnsveld nog won. Waarschijnlijk door de euforie van eerdere winstpartijen lukte het haar net niet een "clean sweep" te realiseren maar dat lijkt slecht een kwestie van tijd.
    Maandag a.s. komt de Toekomst op bezoek. Deze wedstrijd moet ruim gewonnen worden dus er valt wat te winnen. Gezien ontwikkelingen bij andere Warnsveld teams kan het zomaar zijn dat team 4 in 2013 start als team 1, is team 5 nadrukkelijk in de race voor het kampioenschap ( op de tafel naast ons verspeelde concurrent Gelvandria 6e klasse belangrijke punten 5-5). Ieder team van Warnsveld weet wat er te doen is, team 1 is gewaarschuwd. Iedereen veel succes met de laatste 2 belangrijke wedstrijden!

    29 oktober 2012 Warnsveld 4 Torenstad 5 Uitslag 7 - 3



    'Sandy' houdt huis in competitie



    Vanavond de misschien wel belangrijkste wedstrijd van deze competitie. Maandag, thuis spelen, 'thuis voordeel' zou je zeggen. Torenstad komt ons bezoeken en wij zijn op zoek naar punten.
    De schrijver van dit verslag vond het koud in de zaal, wat zijn eigen spel niet ten goede kwam, so much voor 'thuisvoordeel'.
    Het spits wordt afgebeten door de 'CK' hij wint keurig met 3-0 van een door hem 'hij is goed' als pittig gekwalificeerde tegenstander die we nog niet eerder hadden zien spelen.
    De 'coming woman' neemt de tweede partij voor haar rekening en wordt iedere week zichtbaar balvaster, helaas is dat in dit geval niet voldoende voor een overwinning.
    De 'CK' heeft 'underdog' Gerwin tot kopman gedoopt en hij mag aantreden tegen de nr. 1 van Torenstad, Wouter, de vorige keer ging erg goed, maar de partijen daarvoor waren altijd 5 setters. Ook deze keer, wordt het, ondanks de griep waar Wouter last van heeft, een 5 setter. Uiteindelijk gewonnen door Gerwin.
    Het dubbel verloopt redelijk, Gerwin maakt duidelijk fouten bij de aanvallende ballen die hij wil slaan, net zoals in z'n enkel spel ervoor. Een 3-1 zege is een mooie weerspiegeling van de krachtsverhouding tijdens het dubbel.
    Sylwia, mag dan de strijd aanbinden met Gerbrand (' hij is goed ') Pot. De eerste game is ze erg aan het zoeken naar de spelstijl van haar tegenstander, daarna komt ze op dreef en wordt het een spannende 5 setter. Helaas weet Gerbrand in de 'tie break' de strijd in zijn voordeel te beslissen met 10-12. Ik zeg Go Girl!
    Marcel maakt daarna, met 3-0 tegen Wouter, duidelijk dat hij weer kopman wil worden.
    Gerwin speelt in zijn volgende partij met in eerste instantie zijn traditionele materiaal. Dat wisselt hij bij een 2-0 voorsprong om ervaring op te doen met zijn nieuwe speelgoed, uiteindelijk wint hij wel met 3-1.
    Mooie tussenstand, 5-2, verlies zit er niet meer in, hooguit meer!
    Sylwia speelt vervolgens heel degelijk tegen Wouter, maakt ook mooie aanvallende punten, maar verliest helaas met 1-3.
    De laatste partijen zijn gaande en de hal loopt leeg. In een moeizame partij weet Gerwin toch het volgende punt in een 5 setter veilig te stellen.
    In de bijna lege hal moet de 'CK' nog even bewijzen dat focussen ook tegen middernacht iets is dat hij machtig is. Na een moeizame 5 setter kan hij zeggen dat het lukt, zelfs na een 1-2 achterstand.
    We hebben er 7 punten bij. Deze week zal gaan blijken of de punten van vorige week en deze week voldoende zijn om aspiraties op een kampioenschap te mogen hebben.
    'Sandy' waait nog door en zorgt voor overstromingen in oost-amerika, hopelijk kunnen wij deze wind oppakken en de volgende partijen overtuigend en winnend afsluiten.

    Dinsdag 23 oktober 2012 Gorssel 2 - Warnsveld 4 Uitslag 4 -6



    Team 4 vindt harde dobber in gorsselse wateren.



    Vol goede moed wordt er begonnen aan de tweede helft van de competitie. Dromen mag, dus de 7 punten achterstand op de nr 1 moeten ingehaald kunnen worden.

    Opgewekt gaan we richting Gorssel waar de tegenstander ons opwacht in een andere opstelling qua team dan bij de eerste ontmoeting, datbzelfde geldt voor ons. De 'comng woman' van de vereniging speelt deze keer mee in plaats van de CK. Bij Gorssel hebben ze de zwakste speler vervangen door de eerste man, dus we moemten echt aan de bak.

    Frans kiest ervoor om het spits af te bijten en zet ons in 3 sets, op het oog redelijk 'relaxed', op een 0-1 voorsprong. Sylwia speelt als tweede en wint de eerste set, daarna raakt haar tegenstander Wim redelijk ingespeeld en wordt balvaster, helaas lukt het Sylwia de volgende sets net niet om eerder de 11 te bereiken. Goed gespeeld, maar helaas toch verloren. Gerwin mag dan aantreden tegen de beste man van Gorssel. In de eerste set komt hij op een 0-4 achterstand, maar knokt zich terug en wint uiteindelijk vrij overtuigend de partij in 3-0.
    Het dubbel Frans-Gerwin had de vorige keer geen succes behaald en met die wetenschap in het achterhoofd stelt Gorssel de vierde speler op in het dubbel om zo dezelfde samenstelling te krijgen als de eerste keer. Ondanks een discussie aannhet einde van de 2e set over een opslag van Frans weten we het dubbel met 3-0 te winnen, 1-3 dat belooft veel goeds!
    Na een drankje te hebben genuttigd, is Frans helemaal klaar voor zijn volgende partij die hij weer overtuigend weet te winnen met 3-0.
    Na wat overleg met de tegnstander voor de volgende partij kiest Gerwin ervoor om eens met zijn nieuwe materiaal te gaan spelen, ook deze partij gaat vrij eenvoudig met 3-0 naar ons.

    Sylwia mag dan aantreden tegen de nr 1 en gaat de strijd in met de wetenschap dat ieder gescoord punt mooi meegenomen is en kan dus heerlijk vrijuit spelen. Tot ieders verrassing, maar het meest die van Sylwia zelf, komt ze op 2-2 in sets. Zichtbaar gespannen begint ze aan de laatste game en die begint dramatisch, 5-0 achter ! Maar Sylwia knokt zich terug tot 10-10, en sleept er een 'verlenging' uit. Op 13-12 mist ze helaas haar eerste matchpoint en de partij uiteindelijk met 15-13. Verschrikkelijk goed terug geknokt!
    De laatste partij voor Gerwin staat dan op het programma, misschien overmoedig toch maar weer met het nieuwe materiaal spelen. Het wordt een gezellige partij die gewonnen wordt in 3-1.
    Frans begint dan aan zijn partij tegen de nr 1, ook hier is het spannend en wordt het 2-2. Beide spelers spelen graag met 'wat' zijspin en dat levert nogal wat hoge ballen en smashes op. De strijd wordt in de laatste set helaas door Frans verloren. De zijspin opslag van Frans had al veel punten ogeleverd, de tegenstander was er echter ook beter tegen bestand geraakt. Heel jammer voor Frans!
    De laatste partij begint met hele lange rally's schuiven, hierin delft Sylwia in de eerste game het onderspit. De 2e game begint Sylwia begint offensiever, wat loont, en zet een 1-1 op het scorebord. Hieraan raakt de tegenstander helaas gewend en door de balvastheid van de tegenstander moet Sylwia ook hier haar meerdere erkennen.

    Eindstand 4-6, nu wordt het alle puntjes opvissen die er te halen zijn tegen Torenstad volgende week.

    Maandag 8 oktober Warnsveld 4 - Overa 2

    TEAM 4 DELFT FORS HET ONDERSPIT TEGEN KOPLOPER: 7-3 VERLIES



    Team 4 heeft het niet kunnen bolwerken tegen de koploper Overa. In een zeer lange partij (laatste partij was pas afgelopen om 24.00 uur) startte team 4 uitstekend. Gerwin, onze topper won in een bloedstollend duel in de 5e set met 3-2. Het eerste punt stond op het bord. Marcel vervolgde de wedstrijd met een wat onrustige, maar toch niet minder belangrijke overwinning waardoor team 4 direct een 2-0 voorsprong nam.
    Alle ingrediënten leken aanwezig om een mooi resultaat neer te zetten. Het liep echter anders. Frans deed wat hij kon, startte iedere wedstrijd veelbelovend maar kon geen punten voor team 4 binnen halen. De dubbel (Gerwin, Marcel) leverde niet de verwachte overwinning op. De enkelspelen van Gerwin en Marcel eindigden in een verliespartij (Gerwin's eerste verliespartij, Marcel na 2-0 voorsprong toch verloren met 3-2) en liep Overa uit naar liefst 2-7! Het was Gerwin's eer te na om genoegen te nemen met nog een nederlaag en trof in Arie Bosman een sportieve clubgenoot die Gerwin "warm" speelde alvorens Gerwin zijn laatste match begon. Bovendien bood Arie zich aan als scheidsrechter voor de laatste partij (klasse Arie, dank je wel!) Gerwin speelde een bijzonder lastige wedstrijd maar trok wel het 3e punt over de streep. Einduitslag: 3-7.
    Mogelijk mede door de onrust op tafel 1 (waar de beginselen van de sportiviteit op elkaar werden uitgetest met misbaar en verbale diarree), kon team 4 zich blijkbaar onvoldoende focussen en afschermen op een goed resultaat. Reëler lijkt dat Overa 2 een uitstekend team heeft wat nu ook de beste papieren heeft op het behalen van het kampioenschap. Daarnaast was Overa ook een bijzonder sportief team wat ook van belang is voor een leuke sportavond.
    Hoe staan we er voor?
    Sylwia: is vanuit de 6e klasse doorgestoten naar de 4e klasse. Alhoewel Sylwia moet wennen aan een hoger tempo en betere tegenstanders doet zij het uitstekend. Is geen wedstrijd weggespeeld, lijkt nog wat te bescheiden om te "killen" daar waar zij kansen krijgt. Heeft toch maar mooi 2 overwinningen binnen gesleept en gaat daar zeker nog een aantal aan toe voegen. Vooral zo doorgaan Sylwia!
    Frans: Frans is Frans, speelt zijn spel op zijn karakteristieke wijze. Technisch goed verzorgd, is betrokken bij het team een speelt naar verwachting. Mogelijk zit er nog iets meer in voor Frans, lijkt soms zijn tegenstander te laten lopen alvorens Frans de achtervolging inzet. Soms lukt dat, soms ook niet. Ook voor Frans geldt: gewoon doorgaan en genieten van iedere overwinning!
    Marcel: Marcel vecht tegen het verwachtingspatroon dat hij de punten wel zal binnen slepen nu hij van de 3e naar de 4e klasse is overgestapt. Marcel wist natuurlijk wel beter, maar wil vanzelfsprekend als clubicoon en kampioen zijn aanwezige kwaliteiten in cijfers omzetten. Helaas is dat in deze competitie (nog) niet gelukt. Marcel speelt zeker niet slecht maar mist nadrukkelijk de 'finishing touch'. Marcel moet hard aan het werk om iets van het seizoen te maken. Gerwin: is bekend met ambitie en gedrevenheid maar weet dit te paren aan concrete resultaten. Heeft liefst 11 van de 12 partijen gewonnen en ontwikkelt zich in snel tempo tot de 'coming men 'binnen de vereniging. Geeft niks weg, analyseert zijn eigen spelmethode met uiterste precisie en ieder wedstrijd daarna gaat het niveau weer omhoog. Gerwin heeft de rol van 'kopman' nadrukkelijk overgenomen van Marcel en daar mag Gerwin trots op zijn!

    5 oktober 2012: de Toekomst 5 - Warnsveld 4: moeizaam gelijkspel team 4 in Lochem: 5 - 5



    Team 4 heeft een enigszins teleurstellend gelijkspel behaald tegen de Toekomst. Vooraf werd gehoopt om in het kielzog van lijstaanvoerder Overa te blijven. Ondanks een mooi opgebouwde voorsprong van 1-4 moest team 4 genoegen nemen met een gelijkspel wat overigens de verhoudingen goed weer gaf.
    Frans opende de wedstrijd met een uiterst moeizame zege in de eerste partij. Pas in de 5e set wist Frans het verschil te maken tot opluchting van het team en coach (Ronald van Amersfoort). Marcel speelde vervolgens een nog veel moeizamer duel. Na de eerste set verloren te hebben keek Marcel in set 2 tegen een 10-4 achterstand aan en dreigde een debacle.
    Echter, Marcel herstelde zich knap en won niet alleen de set alsnog (12-14) maar ook de wedstrijd (2-3). Sylwia speelde haar eerste wedstrijd tegen de sterkste Toekomst speler. Iedere set zat Sylwia er heel dichtbij, speelde goed en geconcentreerd maar moest genoegen nemen met een nederlaag.

    Gelukkig speelde Marcel en Frans een meer dan uitstekend dubbel en leek de weg vrij naar een mooie overwinning. Helaas wist Sylwia in een bijzonder spannende partij net niet door te drukken (3-2 verlies), maar zij speelde ook hier een uitstekende wedstrijd (goed gedaan Sylwia, gewoon doorgaan, de punten komen eraan).
    Helaas volgden een aantal nederlagen. Frans en Marcel konden het niet bolwerken tegen de jonge, sterke Toekomst speler en nadat Sylwia haar laatste wedstrijd had verloren stond team 4 zomaar op 4-5 achterstand. Marcel wist uiteindelijk (ook nu weer niet geconcentreerd) met veel moeite hat laatste punt binnen te halen.
    Maandag 8 oktober komt koploper Overa naar Warnsveld met 3 punten voorsprong op team 4. We zullen zien of team 4 de druk aan kan en in staat is om boven zichzelf uit te stijgen. Onze 100% kopman Gerwin kan aan de bak!

    Sterke start team 4 in competitie



    Team 4 is de competitie bijzonder voortvarend gestart. Met een geheel nieuwe samenstelling (Sylwia van Amersfoort, Frans Schoenakers, Gerwin Stok, Marcel Oudijk) heeft dit team zijn eerste 3 wedstrijden reeds gewonnen, te weten tegen Gorssel (9-1), Torenstad (6-4), Gervandria (9-1). De komende 2 wedstrijden tegen de nummers 2 en 3 (respectievelijk Overa en de Toekomst) zal duidelijk worden of team 4 mag ruiken aan promotie.

    Sylwia heeft in een voor haar zware klasse zich uitstekend gepresenteerd. Is leergierig, goed coachbaar en heeft plezier in haar eigen progressie. Sylwia onderschat zichzelf mogelijk, maar ze heeft reeds bewezen uiterst lastig te zijn voor haar tegenstanders. Dit resulteerde in de wedstrijd tegen Gelvandria tot liefst 2 winstpartijen. Sylwia, houdt vol, geloof in jezelf en geniet!

    Gerwin, ons trainingsbeest, is zoals bekend uiterst gedreven en ambitieus. Is uiterst sterk in zijn analyses voorafgaand aan de wedstrijden en geniet (terecht) als een pauw zo trots na zijn foutloze start in de competitie. Liefst 9 winstpartijen na even zovele wedstrijden. Gerwin is scherp en betrokken bij het team en op dit moment een ware kopman! Frans is Frans, lijkt zich prettig te voelen in dit team. Heeft tot nu toe veel succes met zijn bekende 'loupe 'ballen, lacht veel en scoort een dikke voldoende. Heeft slechts 1 partijtje verloren. Mits goed geconcentreerd en zich niet onnodig laten afleiden kan Frans een mooi seizoen tegemoet gaan. Frans geniet veel vertrouwen van zijn teamgenoten en juist de teambuilding leidt vaak tot echte successen. Zet 'm op Frans!

    Marcel voldoet tot op heden aan de verwachtingen, niets meer, niets minder. Het oogt allemaal wel erg nonchalant en ongeconcentreerd. Mogelijk moet Marcel nog wennen aan de 4e klasse, maar scherpte is altijd een vereiste. Desalniettemin heeft Marcel met 6 uit 6 een goed start gemaakt. De komende wedstrijden zal ook Marcel weten waar hij werkelijk staat!

    Team 5 (6e klasse Poule D)



    Geen foto beschikbaar:
    A. Bosman
    R.P. Bergman
    M. Soeters
    D. te Laak-Niehot

    Home


    Stand
    ---------------- -------
    Gelvandria 9 10 - 76
    Warnsveld 5 10 - 71
    Gorssel 3 9 - 50
    Shot '78 10 9 - 45
    Ugchelen 3 10 - 34
    Futura 4 10 - 14